Nieuws

Het laatste nieuwe Melis Events nieuws:

Samenwerking met Festivak 2016 zit er weeral op!

Melis Events was de cateringpartner van Festivak 2016 en het Get inspired-evenement in de Nekkerhal te Mechelen. Samen realiseerden we een uniek event waar de toppers in de evenementenwereld de laatste innovaties in onze sector komen voorstellen. Als bedrijf zetten we graag onze schouders onder de Festivak-beurs. Het is het uitgelezen moment om onze klanten te tonen waar we mee bezig zijn en te kijken hoe we verder kunnen samenwerken. Onze passie voor evolutie en innovatie is de motor van ons bedrijf en die boodschap brengen we met veel liefde en plezier op de grootste evenementenbeurs in Vlaanderen. We bedanken alle collega's en partners voor hun steun om deze beurs mogelijk te maken en kijken alvast uit naar ons wederzien in 2017 in Nederland!

Melis Events neemt Tropic catering over!

Per 1 januari 2017 neemt Melis Events uit Dessel zijn sectorgenoot Tropic Catering Events uit Beerse over. Beide bedrijven verzorgen cateringactiviteiten op middelgrote tot grote events. De frituur-, hamburger- en pizzawagens van Tropic Catering zullen naar Dessel verhuizen. “We kennen mekaar goed en werkten al lang samen”, doet Dirk Melis van Melis Events het verhaal. “Wanneer zaakvoerder Walter Dilles te kennen gaf dat hij de zaak wou overlaten omdat hij de pensioenleeftijd naderde, zijn we beginnen babbelen. Er waren nog meer kandidaten en we zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen.” Tropic Catering beschikt over een 15-tal wagens voor het bereiden van warme gerechten. “Die vormen een mooie aanvulling bij onze 25 units”, aldus nog Dirk Melis. “We waren ook geïnteresseerd in de portefeuille van evenementen. Het festival Linkerwoofer in Antwerpen was er daar één van.” Melis Events neemt ook de 3 vaste medewerkers van Tropic Catering over. Forse omzetgroei “We verwachten door deze overname een omzetgroei te realiseren”, gaat Dirk Melis verder. “Sinds vorig jaar zijn we ons naast food ook gaan toeleggen op beverage. We hopen ook dranken te kunnen leveren op events waar Tropic Catering tot dusver alleen voor het eten zorgde. Voor ons betekent de overname een manier om onze plaats te verstevigen en verder door te groeien.” Melis Events wil het bedrijfsterrein in Dessel nog vergroten met 1,5 hectare en wacht daarvoor op een nieuwe uitbreiding van de bedrijvenzone Stenehei door IOK.

M-E springt weer een stapje hoger met despringprins.be

Melis Events doet weer aan uitbreiding, ditmaal op de markt van de springkastelen. Met zes types springkastelen en een reuzestormbaan wil ze voor elk budget een mooi en betaalbaar springkasteel presenteren. Met www.depsringprins.be kan je online je springkasteel bestellen. Dirk Melis:"Melis Events evolueert steeds meer in een groep van bedrijfsactiviteiten die nauw met elkaar verbonden zijn. Tot op vandaag stuurden we klanten voor een springkasteel steeds door naar collega's. Maar klanten zijn steeds meer op zoek naar voordelige allround formules: alles bestellen bij één bedrijf. De mama's en papa's hebben steeds minder tijd om feestjes te organiseren en met 10 verschillende leveranciers te onderhandelen, zeker in een markt waar de prijsverschillen steeds kleiner worden. Als bedrijf willen we daarom onze klanten de optie bieden om voortaan ook hun springkasteel bij ons te bestellen." De Springprins zal zich voornamelijk concentreren op Dessel, Retie, Balen, Mol, Turnhout, Geel en Kasterlee. Met zes totaal verschillende types is er voor elk wat wils. Dirk Melis:"Een springkasteel huren blijft een lokaal gebeuren. Je kan ze bij ons komen afhalen en brengen, zo kan je transportkosten uitsparen. Het zijn stuk voor stuk heel leuke springkastelen. Vooral de reuzestormbaan is gigantisch. Wie dat op zijn feestje heeft staan, is gegarandeerd de "talk of the town". Bestellen kan via de webshop van www.melis-events.be of via www.despringprins.be.

Melis Events doet catering op Audi Family Day 2015!

Regelmatig verwelkomt Audi Brussels zijn medewerkers en hun familie op een gezamenlijk feest met een uitgebreid programma en gezellige activiteiten. Zo krijgen ook ouders, kinderen en partners de mogelijkheid om te zien hoe alles reilt en zeilt bij Audi Brussels. Zaterdag 17 oktober organiseerde Audi Brussels de 3de editie van zijn familiedag, waarvan het de 2de keer was dat dit doorging in het bedrijf zelf. Bij de vorige editie in 2011, werd het pretpark Walibi exclusief afgehuurd voor de Audi werknemers, en in 2009 was zangeres Axelle Red de muzikale trekpleister op de eerste familiedag. Een event met meer dan 9.000 bezoekers vraagt een goede organisatie en de selectieprocedure voor de cateringpartner was dan ook streng. Melis Events is supertrots dat ze uitgekozen werd om het project in goede banen te leiden op cateringvlak. Als bedrijf doen we vaker grote projecten, maar het blijft een mijlpaal wanneer multinationals vertrouwen hebben in je bedrijf en durven kiezen voor kwaliteit. Er waren deze keer optredens van de band 'The Soulutions', en een 'Audi Brussels Top 20' DJ-set die aan elkaar gepraat werd door Luc Bauwens en Toto Dio Puiarello. Bij deze Top 20 konden de werknemers vooraf hun favorite muzieknummers inzenden. Als klap op de vuurpijl mocht niemand minder dan Regi en Linda van Milk Inc. deze geslaagde dag afsluiten.

K3 neemt afscheid in Turnhout!

Op moederdag heeft K3 afscheid genomen van het Belgische publiek in het stadspark van Turnhout. Ondanks dat moeder natuur roet, of liever gezegd een hoop water, in het eten strooide, werd het een mooi feestje met ongeveer 4.000 gelukkige kindergezichten. De jonge kerels van de Bandits mochten de namiddag op gang trekken, maar het was K3 die het plein deed ontploffen. Het slechte weer kon de jonge K3-fans niet deren. RDMK Events is trots en vereerd dat K3 "014 on stage" uitkoos voor hun zwanenzang. Als Melis events zijn we tevreden en voldaan met dit event. Met complimenten van studio 100 onder de gordel voor de organisatie van het hele evenement, schrijven we weer een nieuw hoofdstuk in het al rijk gevulde boek van ons bedrijf. Met veel enthousiasme zijn we al op zoek naar een mooi vervolgverhaal. Dit had nooit mogelijk geweest zonder o.a. onze partners DMG security en Par-T Events. Maar een evenement is nooit geslaagd zonder een fantastisch publiek. Een welgemeende en hartelijke bedankt aan al de fans,de vrijwilligers, de medewerkers en uiteraard de artiesten! Een speciale vermelding voor de performers van "de Bende". Absoluut een fantastische groep die we in de toekomst volop steunen. En speciaal voor K3: Bedankt voor alle mooie momenten, het gaat jullie goed!

Melis-Events samen met alle vrijwilligers en artiesten samen in de bres voor bezoekers Eurorock

Als cateringbedrijf was Melis-Events enthousiast dat na een stilte van 12 jaar, Eurorock opnieuw georganiseerd werd. Het festival kende een sterk concept en slaagde in het verleden er steeds in om een muzikale behoefte in te vullen. Het liep dit weekend echter helemaal fout. Door de tegenvallende opkomst kon de organisatie jammer genoeg haar beloften niet inlossen. Op de tweede dag werd al snel duidelijk dat nog niet de helft van de beoogde 20.000 bezoekers gehaald zouden worden.De organisator kon zijn financiële verplichtingen tegenover artiesten en logistieke partners niet waarmaken, waardoor het festival op vrijdag al dreigde volledig stil te vallen. Dirk Melis:”We hebben al veel meegemaakt als festivalcateraar, maar dit is ongezien. Nadat de organisator met een hartaanval van het festivalterrein werd verwijderd, heeft Melis-events als ervaren eventorganisator besloten om zelf het initiatief te nemen met de bereidwillige vrijwilligers en artiesten om de festivalgangers niet helemaal de dupe te laten worden van een dreigend fiasco.” Zonder de bereidwilligheid en de tegmoetkoming van de vrijwilligers en de bands en performers die besloten hebben om toch nog op te treden hadden we dit nooit voor elkaar gekregen. Als cateringpartner en benadeelde partij is de schade nog niet duidelijk maar stellen we toch alles in het werk om Eurorock voor de bezoekers mooi af te ronden. We zijn diep teleurgesteld over hoe de zaken vandaag zijn gelopen. We geloven als bedrijf in een open communicatie en blijven in elke opdracht streven naar een maximale klanttevredenheid. We willen daarom uitdrukkelijk alle festivalgangers bedanken die toch besloten hebben om te blijven. Maar vooral gaat onze dank naar de vele vrijwilligers die keihard hebben geweekt om het festival samen met ons gewoon door te laten gaan. Als bedrijf laten we onze klanten nooit in de steek en nemen we steeds onze verantwoordelijkheid. Melis-Events zal zich in een later satdium beraden over welke stappen zij zal ondernemen. Als blijkt dat de organisatie niet aan haar voorwaarden heeft voldaan, zullen wij ongetwijfeld de nodige acties ondernemen. Dirk Melis Melis-Events BVBA GSM: 0475/655.432 www.melis-events.be

Succesvolle samenwerking tussen Melis-Events en Daddy Cool

Als cateringbedrijf voor festivals, gaan we steeds op zoek naar producten die gebruiksvriendelijk zijn en toch super van kwaliteit zijn. Geen gemakkelijk opdracht. In het departement pittavlees hebben we lang gezocht naar een goed product. In de beginfase kwam dit product niet echt van de grond. We hebben lang getwijfeld of we hier zelf nog zouden mee doorgaan. Dan kwamen we in contact met Daddy Cool en dit veranderde onze manier van werken compleet. Al heel snel in de eerste editie dat we de kippengyrosreepjes van DaDDy Cool gebruikten, zagen we een groot verschil. We zijn daarna ook snel overgeschakeld op de wokmixen van Daddy Cool. Het is voor ons enorm belangrijk dat we een kwalitatief product kunnen afleveren zonder beroep te moeten doen op professionele koks. Het product moet dus relatief éénvoudig klaargemaakt kunnen worden en het mag zijn kwlaiteit niet te snel verliezen na bereiding. Daddy Cool heeft lang gezocht naar dergelijke formule maar met succes zijn ze tot dit resultaat gekomen. We zijn dan ook zeer tevreden van de samenwerking met Daddy Cool en dat vertaald zich in een open dialoog waarbij beide bedrijven steeds op zoek gaan naar een beter product of naar nieuwe innovaties. Als cateringbedrijf is het fantastisch om te kunnen werken met leveranciers die beseffen dat je in festivalcatering elke keer een stapje verder moet durven gaan en moet kunnen anticiperen op de smaakontwikkeling van het publiek. We hopen op een blijvende vruchtbare samenwerking met Daddy Cool en zijn trots dat ze ons via de media als partner betrekken bij hun bedrijf. Ik zou zeggen, op naar een succesvol jaar in 2015!

Melis Groep: